De dag dat we de sleutel kregen.


Zo’n 3 weken geleden kregen wij de sleutel van ons nieuwe huis. Omdat we al ver van te voren aan het verhuisbedrijf moesten laten weten wanneer wij onze spullen uit de container konden ontvangen hadden we gekozen op basis van enkel de bezichtiging van het huis dat we niet veel zouden klussen en we het enkel bij wat verfklussen zouden houden.

We hadden 5 dagen. Wij met z’n tweeen en mijn schoonouders (nog steeds 1000maal dank!) en natuurlijk die twee kleine jongens die regelmatig de planning in de war stuurden.

Voor dat we naar de notaris gingen hadden we eerst met de makelaar de overdracht. De oud bewoners hebben er nog steeds nachtmerries van. Wij waren keurig op tijd en zelfs iets te vroeg. Vol goede moed stonden we te wachten met de kleinste in de speeltuin voor het huis. We kijken en we zien dat er nog 2 auto’s helemaal vol worden gepakt. Oh – dat is wel heel erg last-minute, zullen ze het wel redden? Om eerlijk te zijn had ik deze zorgen al want ik was er op woensdag en donderdag nog langs gereden om het huis en de straat aan de kids te laten zien en toen stond het huis nog helemaal vol met meubels. Wat nou als ze niet klaar zijn? Hoe moeten we dat doen, onze spullen komen eraan! Opeens horen we in de verte ‘maaammmm ze zijn er al!!’ Ah onze komst werd even keurig netjes gemeld door een van hun kinderen. 1 minuut voor de afgesproken tijd; ja we zijn klaar, kom maar binnen hoor! Pfiewww er viel een last van mijn schouder – en misschien nog wel meer van die van hen.

Van het moment dat ik binnen stap – ja dit is ons huis! En wat voelde dat lekker zeg. Alles leeg en klaar om te worden ingericht door ons. Klaar om er een thuis van te maken. Ik sta te popelen om te beginnen, tijdens de ronde door het huis – die dus bedoeld is om te checken dat er geen gebreken zijn, ben ik al druk bezig met alles in te richten. Ik hoop dat Robert goed op let, want ik ben te enthousiast. Maar eerst moeten we nog naar de notaris, dus hop hop snel een beetje dan kunnen we beginnen.

Nadat alles officieel is vastgelegd bij de notaris stappen we in de auto. PING PING PING Ik kijk op mijn telefoon en ik weet niets te zeggen. De oud bewoners hebben er voor gezorgd dat we direct aan de buurt app zijn toegevoegd en krijgen meteen allerlei welkomstberichten binnen. Wát een leuk begin! Wát een warm welkom. Ook worden we direct uitgenodigd voor de nieuwjaarsborrel. We hebben het juiste plekje uitgezocht, hier gaan we een hele leuke tijd tegemoet. Snel halen we Jarno uit school en racen dan door met de sleutels naar ons nieuwe stekkie.

Daar staat onze hulptroep al met een auto volgeladen op ons te wachten. Ja we zijn er helemaal klaar voor, let’s do this!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *