De wereld aan mijn voeten.

Ik heb één keer deze wereldkaart voorbij zien komen in een winkel en ik was meteen verkocht. DIT moest op onze slaapkamer komen te hangen, geen twijfel over mogelijk.

Eerder deze week was het zover en hebben wij deze wereld op de muur van onze slaapkamer gehangen. Wij dachten beiden dat dit ongeveer 2 avonden zou duren want hé al die kleine eilandjes is toch wel een behoorlijk gepuzzel. Niets van dit alles was waar. Binnen een uur hing die al te shinen op onze hagelwitte muur. En wat ben ik hier blij mee zeg!

Het mooie van dit aan de muur is dat het me er elke dag aan herinnerd dat de wereld aan je voeten ligt. Je kunt je eigen perfecte wereld creëren.

Want ALLES is mogelijk.
Je moet alleen DURVEN. En doen!

Want vaak blijf je lekker in de comfort zone of verschuilen we onszelf achter allerlei excuses om iets niet te doen. Maar door juist te durven en doen ontwikkel je die zelfvertrouwen die je nodig hebt om het leven te leven van hoe jij het zo graag wilt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit meer mag twijfelen, het moeilijk mag vinden of super eng. Dat mag en is ook goed, maar je daar niets van aantrekken en het tóch doen, daar groei je van! En achteraf denk je, werkelijk? Heb ik me HIER zo druk om gemaakt?

”Maar door altijd te doen wat je altijd al deed, zal je altijd blijven waar je al was. ,,

Geen groei en waarschijnlijk – sorry voor alle eerlijkheid – je hele leven op een automatische en vooral veilige piloot.

Door deze wereld aan de muur word ik er dus aan herinnerd om alles uit het leven te halen. Lekker cliché – maar je leeft maar 1 keer toch? Dus pak ik het leven bij zijn ballen en doe ik wat ik wil, waar ik gelukkig word. Ik heb mijn verantwoordelijkheden thuis en in het huishouden, huwelijk en vrienden en ben daar ook nog eens behoorlijk druk mee. Elke dag kom ik weer uren te kort. De vraag ‘waar word ik dan gelukkig van’ hoor je tegenwoordig steeds vaker. Iedereen lijkt op zoek te zijn naar zijn of haar passie. Maar eerlijk? Dit (gezin, huwelijk, vrienden om me heen) zíjn de dingen waar ik gelukkig van word.

Maar ook verplicht ik mezelf om na te denken over wat ik verder wil gaan doen, wat voor waarde wil ik leveren? Hoe kan ik dat bereiken? Welke sprong in het diepe moet ik daarvoor maken? Want elke dag op de automatische piloot en maar zien wat de dag brengt is iets wat ik niet wil. Dat is moeilijk, heel moeilijk want je wordt zo makkelijk meegezogen in de alledaagse dingen. Voordat ik er erg in heb is er weer een week voorbij. En daarom heb ik een strakke planning gemaakt want nu we langzaamaan alle spulletjes op de plek krijgen probeer ik weer wat grip op het leven te krijgen. (lees hier dat ik die grip even kwijt was) Niet meer als een kip zonder kop rond hollen en alles wat ik tegenkom doen. Nee, het is nu tijd om wat meer gestructureerd te werk gaan. En zo kan ik dan ook meteen inplannen dat die dozen, waarvan je ze eigenlijk helemaal niet wilt open maken maar zo ongeopend achter een schot op zolder wilt zetten, toch open worden gemaakt en worden opgeruimd of wordt weggedaan.

Maar hoe pak ik dat aan?

Ik heb altijd al een planning gemaakt en die maak ik nu weer. Het is een basis planning voor het hele gezin. Daarop heb ik staan wat elke week sowieso gedaan wordt. Ik maak overal vaste dagen voor. Dit doe ik omdat het dan makkelijker is om het vol te houden én omdat ik weet dat als ik het skip het niet op een ander moment kan/wil inhalen. Dus ook meteen een stok achter de deur – of een schop onder mijn kont 😉

Vaste dagen voor boodschappen – vaste dagen voor sporten voor zowel voor mij als Robert – Vaste dagen voor uitjes/activiteiten met de kids, vaste momenten om even echt samen te zijn, vaste momenten voor het huishouden, vaste momenten om te schrijven, vaste momenten om te fungeren als community manager in de Mindset Community.

Alles!

En bij alles wat ik op de planning zet houd ik in mijn achterhoofd; Geeft het me iets? Levert het me wat op? Een beetje zoals opruim guru Marie Kondo principe; Does it spark joy?

En zoals ik al eerder aangaf, dat hele huisvrouwen ding en huishouden valt me best zwaar maar daar heb ik gelukkig een oplossing voor gevonden. Via firmahuishouden (zie hier de blog ) heb ik nu voor januari een schema voor het huishouden gedownload. En het werkt echt als een tierelier. Elke dag streep ik af wat ik heb gedaan ene dag wat meer dan de andere maar zorg er voor dat het aan het einde van de week allemaal is gebeurd. Zo zie ik geen dingen over het hoofd en blijft alles netjes.

Sommige mensen zullen mij misschien nu een beetje raar vinden, maar jullie moeten weten dat ik de afgelopen jaren nogal verwend ben met een schoonmaakster die elke dag langs kwam. En nu moet ik dus ineens een heel huis netjes en schoon zien te houden dus een beetje hulp is zeer welkom.

Door het hebben van een huishoudplanning en mijn eigen planning weet ik ook precies wanneer ik wel of geen tijd heb om afspraken te maken. Het is ook helemaal niet zo dat de planning bomvol staat, maar het staat gewoon vast, want hoe vaker je iets op dezelfde manier doet hoe eerder het een gewoonte wordt en dat is vele malen rustiger in mijn hoofd. En ik weet het, dat klinkt héél tegenstrijdig met ‘niet op de automatische piloot willen leven’ maar nu ik hoef hier immers niet de hele tijd over na te denken. Ik bedoel, als ik iedere dag steeds weer opnieuw moest bedenken wanneer ik wat ga doen, van dingen die toch moet gebeuren, dan ben ik de hele dag aan het plannen en uiteindelijk komt er helemaal niets terecht van wat ik wilde doen. Maar met niet op de automatische piloot willen leven bedoel ik meer dat ik probeer te leven in het hier en nu. Verleden is geweest en kun je niet veel aan doen, ik probeer meer AAN te staan. Echt aanwezig te zijn op DIT moment. En als ik alle taken zo gestructureerd mogelijk heb gepland ben ik veel productiever, gezelliger én heb ik ook nog tijd om dingen voor mezelf te doen, welke ik dan wel netjes in plan, Wel zo prettig 😉

En het is maar net wat je zelf wil geloven en ik geloof er in dat als je maar echt wilt, de wereld aan je voeten ligt.

Veel liefs Marit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *