‘Opruimrondje’ – Ik kan niet meer zonder.

Het hebben van een dagelijks opruimrondje is wat mij betreft de basis voor meer rust en ruimte in huis. 

Het opruimrondje geeft je structuur, overzicht en ruimte. Doordat je dit dagelijks doet en er een routine/gewoonte van maakt (ik heb zelf 2 opruimrondjes …) blijft alles op zijn plek en dat geeft weer rust. 

Ik was zojuist aan het werk en telkens werd ik afgeleid. Het begon een beetje aan mij te vreten en ineens wist ik het. Ik zat niet lekker, niet rustig omdat het niet rustig om mij heen was. Afgeleid door die rommeltjes in de keuken, speelgoed wat op de bank lag terwijl de kids er niet zijn etc. Ik heb uit haast mij opruimrondje niet gedaan vanmorgen. Dus zette ik alles stil en ben ik dat alsnog gaan doen. Nu heb ik weer de rust én energie om te produceren. 

Zo ziet bij mij het opruimrondje eruit: 

Voor iedereen ziet een opruimrondje er anders uit, afhankelijk van je leefsituatie.

  • Bedden opengooien / opmaken
  • Alle gordijnen en ramen open
  • Was bij elkaar zoeken en dit naar zolder brengen om daar in 3 bakken te sorteren. Is er een bak vol? Meteen een wasje draaien. 
  • Vaatwasser leeghalen (welke ik ‘s nachts laat draaien) (Maar je kunt bijvoorbeeld ook na het avond eten je vaatvasser direct aanzetten en voordat je gaat slapen nog leeghalen, zo heb je ‘s ochtends een vaatwasser waar je direct gebruik van kunt maken) 
  • Alles van ontbijt opruimen en keuken weer netjes maken, klaar voor gebruik! 
  • Speelgoed en anderen dingen van de kinderen opruimen wat ze niet gebruiken
  • Alle tafels leeg maken

Dit lijkt een lang lijst, maar ik beloof je, als je dit elke dag doet gaat het steeds sneller. Ik ben nu zo’n 15 minuten bezig. Wil jij dit ook maar kom je er zelf niet uit? Heb je meer begeleiding nodig? Kijk dan mijn nieuwjaarsactie want bij het maken van een op maat gemaakte planning voor jou komt een opruimrondje ook aan bod! 

Heb je de smaak te pakken en wil je verder om meer rust en ruimte in jou huis te krijgen? Check dan deze lijst voor nog meer simpele maar effectieve dingen om meteen mee te beginnen.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van een nieuwe tip? Volg me dan op Instagram.