Marit Oosterwijk

Over mij

Hi! IK BEN MARIT

professional organizer & Event Planner

Verder gaan dan de verwachtingen  

Toen ik op de middelbare school moest kiezen welke opleiding ik wilde gaan doen kwam ik niet verder dan ‘Ik wil met mensen werken’. Zo ging ik samen met mijn ouders op zoek naar verschillende opleidingen. Ineens wist ik het, dit moest het zijn:  Hotel & Event management! Vanaf dat moment heb ik geen seconde spijt gehad van deze keuze. Het regelen, ervoor zorgen dat de gasten niets tekort komen en de strakke deadlines, maken dat ik alles geef wat ik heb. Héérlijk vind ik het!

Anderen het naar hun zin maken, een geweldige dag laten beleven en helpen is iets wat ik altijd heb gedaan. Bij mij is de klant nog koning en ik doe er alles aan om aan de wensen te voldoen. Ik zie daarin de uitdaging door verder te gaan dan de verwachtingen.  

Mijn vrienden kennen me als degene die altijd feestjes organiseert.  Heel gezellig hoor samen borrelen, maar wat nou als het ook een sprookjesavond of een andere verkleedpartij kan zijn? Dit is er trouwens met de paplepel ingegoten. Ik kan mij niets anders herinneren dan dat mijn vader altijd verkleed was op verjaardagsfeestjes van mijn broer en zus en mijzelf. Alles werd altijd uit de kast gehaald om de beleving zo optimaal mogelijk te maken. Tot in de puntjes voorbereid en georganiseerd.

 

Vroeger was ik helemaal niet zo geordend en gestructureerd. Ik kan mij niet goed meer herinneren hoe mijn slaapkamer eruit zag, maar wel de woorden van mijn moeder: ‘ruim nou eens achter je kont op’. Waaruit ik concludeer dat daar wel het een en ander aan gedaan kon worden… 

Totdat ik een vriendje (inmiddels mijn man) kreeg op mijn 15e, die nodig je immers niet uit op een rommelige kamer. Maar de echte omslag kwam toen we op onszelf gingen wonen en het gezin zich ging uitbreiden. Ik weet als geen ander hoe lastig het kan zijn een huishouden te runnen. Al helemaal als er ook nog kinderen in het spel zijn. Alsof het allebei werken en daarnaast het gezinsleven nog niet genoeg drukte met zich mee brengt, moet het huishouden ook nog gedaan worden. Oh ja, en ook nog de sociale contacten onderhouden, sporten, hobbies, ontspanning etc. Ik heb hier altijd planningen voor gemaakt en probeer alle vaste taken op vaste tijden / dagen te doen. Toen de zoveelste vriendin om uitleg kwam vragen (Hoe krijg jij het wél voor elkaar?)  bedacht ik mij dat er meer mensen hierop zitten te wachten.  Direct ben ik toen een opleiding gestart tot Professional Organizer.  

Ook hier komt de drive om mensen te helpen weer naar boven. Wetende dat hulp vragen door velen wordt ervaren als falen, wil ik juist laten inzien dat het góed is om hulp in te schakelen. Daarom doe ik nu wat ik doe. Omdat ik dit het allerleukste vind en het beste kan! Mensen helpen door hen het leven makkelijker en leuker te maken met mijn organisatie en planning skills.

 

Wat je over mij moet weten;

  • Ik ben moeder van 2 prachtige jongens van 6 en 8 jaar (uiteraard zijn zij de knapste en liefste kinderen van heel de wereld)
  • Ik ben vrijwel altijd energiek en positief. Mensen die de hele dag klagen vind ik dus eigenlijk best wel irritant. 
  • Je krijgt mij niet snel boos, maar áls ik boos ben dan ben ik ook echt boos.
  • Ik ben een echte aanpakker, want vele handen maken licht werk! 
  • Mijn man en ik hebben bijna 8 jaar in Dubai gewoond en zijn in oktober 2018, inmiddels met 2 kinderen, weer naar Nederland verhuisd.
  • Ik kan niet tegen onrecht, dat is trouwens een uitstekende manier om  mij boos te krijgen.
  • Ik heb een voetenfobie. Er is dan ook niemand op de wereld die mijn voeten mag aanraken. De enige voeten die ik aanraak zijn die van mijn kinderen.
It’s Going to be Perfect!

Let’s get organized!