Opruimen is niet altijd makkelijk. Vooral omdat veel mensen denken dat het een tijdrovende klus is. Maar dat hoeft helemaal niet! In deze reeks geef ik opruimtips die makkelijk en snel uit te voeren zijn, maar wel resultaat opleverd! Minder chaos en meer orde dus!

 

 

 

Sokken! Hoeveel heb jij er inmiddels verzameld?

Wat is dat toch met die sokken dat ze altijd overal liggen? Zoek alle oude sokken eens bij elkaar. Je weet wel die sokken met die gaten erin, die nog wel in de la liggen maar die je nooit meer gaat dragen. Of die sokken waar het tweede exemplaar van mist waarvan je dacht (of hoopte) dat die nog wel bij een ander wasje er bij zou komen maar er nu al maanden alleen ligt.

opruimtips professional organizer opruimcoach

 

Zoek alle sokken bij elkaar.

Vooral niet te vergeten; check je panties, zitten er ladders is? Gooi ze samen met de sokken weg! Of als je creatief bent kun je misschien nog iets van de sokken maken (zoals een gevuld knuffeldiertje, armwarmers of baby kniebeschermers) of gebruiken als poetsdoek. Of je trekt gewoon 2 verschillende sokken aan, dat kan natuurlijk ook.

Nu we toch bezig zijn, maak dan je sokkenla / bak direct even netjes. Zitten er dingen in die er niet horen? Haal ze eruit. Zo kwam ik bijvoorbeeld bij het schoonmaken van mijn sokkenla een riem, een sjaaltje, een haarband en een boodschappenlijst tegen. Echt.

Maar hoe bewaar je nu die sokken die wel goed zijn en fijn zitten?

Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Je kunt alle sokken los in de la of bak hebben liggen en elke ochtend moeten graven om een matching setje te vinden. Het kan ook anders! Zelf rol ik ze altijd in elkaar (wat volgens Marie Kondo mishandeling is voor je sokken..) , maar je kunt ook netjes in elkaar vouwen. Voor de diehards kun je ze zo gemakkelijker op kleur sorteren.

Ps. vergeet je niet de lades van je partner, kids etc.. als je toch bezig bent 😛

Heb je de smaak te pakken en wil je verder met opruimen? Check dan deze lijst voor nog meer simpele maar effectieve dingen om meteen mee te beginnen.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van een nieuwe tip? Volg me dan op Instagram.