Nu we deze weken veel thuis zijn beginnen veel mensen bezig met opruimen. Nú heb je er tijd voor dus ik juich het alleen maar toe! Laat het nou volgende week (23 t/m 27 maart) ook nog eens Nationale opruim week zijn! Maar weet  jij het verschil tussen opruimen en ordenen? 

Mooi moment om te beginnen toch? Maar hoe vaak zeg jij; ‘ah ik moet écht eens gaan opruimen’ maar bedoel je dat je moet gaan ordenen?

 

 ‘The fewer things we own, the fewer things we must clean’ 

Het is nou eenmaal zo dat we veel te veel spullen verzamelen. Voor al die spullen gaan we dan weer allerlei opbergsystemen aanschaffen om alles netjes in op te ruimen. Ja toch? Om er volgens niets meer mee te doen. Heb je ze dan wel echt nodig?

Het verschil tussen ordenen en opruimen wordt nog al eens door elkaar gehaald.

Wat is het verschil tussen ordenen en opruimen?

Ordenen is het uitzoeken en bepalen wat je wel en niet bewaart en op welke plek.
Opruimen is het terug zetten van spullen op hun vaste plek ná gebruik.

Om goed te kunnen opruimen zul je eerst moeten gaan ordenen. Maar hoe doe je dat nou? Waar begin je? Als je al mijn opruimtips (wat ik dus eigenlijk #ordentips zou moeten noemen.. ) hebt uitgevoerd dan ben je al op een hele goede weg, want dan heb je inmiddels al veel geordend en uitgezocht.

Heb je dat nog niet gedaan, lees dan mijn blog over ontspullen. Want hoe minder spullen, hoe minder opruim werk er is. 

 Wil je regelmatig nieuwe ideeën op doen over dingen die je (gemakkelijk) kunt gaan aanpakken? Volg me dan op Instragram om altijd op de hoogte te zijn.